Na het succes van mijn boek 'ROLMODELS, 70 Molukse succesverhalen', wil ik nu dansers in beeld brengen. 

 

De kracht van cultuur en kunst om mensen samen te brengen en verhalen te vertellen is onmiskenbaar. Dit project is een viering van de rijke culturele erfenis van de Molukse gemeenschap in Nederland, met een speciale focus op traditionele dans, moderne dansers en performing art.

 

Traditionele dans is meer dan alleen beweging; het is een levend erfgoed dat generaties met elkaar verbindt en de diepe wortels van een gemeenschap laat zien. Door traditionele dansers te portretteren en hun verhalen vast te leggen, willen we de schoonheid en de betekenis van deze kunstvorm behouden en doorgeven aan toekomstige generaties.

 

Tegelijkertijd is moderne dans, zoals Jazz, Ballet en Hip Hop etc.,  een uitdrukking van de evolutie en diversiteit van de Molukse cultuur in Nederland. Het toont hoe de Molukse gemeenschap zich heeft aangepast en geïntegreerd, terwijl ze haar unieke erfgoed blijft eren. Door moderne Molukse dansers te belichten, kunnen we de verhalen vertellen van degenen die deze kunstvorm nieuw leven inblazen en hun eigen stempel drukken op de Nederlandse dansscene.

 

Dit project is bedoeld om te informeren, te inspireren en te verbinden. Het is een eerbetoon aan degenen die de traditionele dans levend houden en aan de moderne dansers die hun erfgoed voortzetten met creativiteit en passie. Het is ook een kans om de Molukse gemeenschap te eren en te vieren voor haar bijdragen aan de Nederlandse cultuur. Ook muziekinstrumenten en beoefenaars ervan zoals de Tifa, Tahuri en Totobuang krijgen de aandacht. Wil je meedoen of wil je iemand aandragen? Stuur dan een mail naar: info@edleatemia.nl

.
TIA! Ed Leatemia, Rotterdam.